fbpx
Je gehoor beschermen of gehoorverlies compenseren

Hoorapparaten

Of je nu je gehoor wilt beschermen of te kampen hebt met gehoorverlies, bij Focus Optiek Eine kan je terecht voor hoorapparaten. We hebben een breed aanbod aan verschillende hoortoestellen van diverse merken. Voor elk type van gehoorverlies hebben we een oplossing, voor jou op maat uitgewerkt door onze audicien Stientje

Hoe werkt een hoorapparaat?

Een hoortoestel vangt signalen op. Deze geluiden worden door het toestel omgezet en versterkt doorgestuurd naar het oor. Er bestaan verschillende soorten hoorapparaten:

  • Hoorapparaten achter het oor – Dit toestel kan elk type van gehoorverlies compenseren. Zoals de naam al aangeeft, draag je het toestel achter je oor. De geluidssignalen worden via een slangetje naar een klein oorstukje gebracht dat in je oor zit. Via een afdruk van de gehoorgang wordt het oorstukje op maat gemaakt. De behuizing van achter-het-oor hoortoestellen is groter dan andere soorten van apparaten. Hierdoor is het mogelijk om een grotere batterij en versterker te gebruiken.
  • Hoorapparaten in het oor – Dit type is eerder geschikt voor mensen met licht tot matig gehoorverlies. Omdat het apparaat volledig in het oor zit, is het heel discreet. De elektronica is volledig ingebouwd in het schaaltje dat in je oor geplaatst wordt.
  • Lyric – Deze systemen zijn volledig onzichtbaar. Ze worden dicht bij het trommelvlies geplaatst. De elektronica zit volledig ingebouwd in een capsule. Deze capsule wordt bedekt met vleugeltjes, verkrijgbaar in zeven verschillende maten naargelang de vorm en grootte van je gehoorgang. Dit toestel is waterbestendig, zorgt voor een natuurlijk gehoor en kan oorsuizen verminderen.

Kies je voor analoog of digitaal?

Je kan kiezen tussen een analoog of digitaal hoortoestel. 

Een analoog model vangt het geluid uit je omgeving op, zet het om en versterkt het. Omdat analoge toestellen geen geluid kunnen filteren, versterken ze alle omgevingsgeluiden.

Een digitaal hoorapparaat versterkt geluidssignalen op een selectieve manier. Storende achtergrondgeluiden worden gefilterd of gedempt.

Terugbetaald door het RIZIV

Een hoortoestel wordt terugbetaald door je ziekteverzekering als je voldoet aan de gestelde voorwaarden en als het hoortoestel is opgenomen in de limitatieve lijst van het RIZIV. Goed om te weten: de hoorapparaten bij Focus Optiek Eine zijn allemaal opgenomen in deze lijst en kunnen dus in aanmerking komen voor terugbetaling als je ook aan de voorwaarden voldoet.

Wat kan onze audicien voor jou doen?

Heb je problemen met je gehoor? Of heb je een voorschrift van een neus-, keel- en oorarts voor een hoortoestel? Je kan elke donderdag op afspraak bij audicien Stientje terecht voor:

  • Een oriënterend gesprek waarbij je gehoorproblematiek in kaart wordt gebracht
  • Een gratis gehoortest om je gehoorproblemen verder te analyseren
  • Professionele hulp en advies bij het kiezen van een hoorapparaat
  • Programmeren en aanpassen van je hoortoestel op maat
  • Administratieve afhandeling en voorbereiding van het terugbetalingsdossier
  • Na-service: herstellingen, aanpassingen en controles

CONTACTGEGEVENS

Paul De Rycke
Nestor de Tierestraat 127
9700 Oudenaarde

T055 30 27 92
M0477 55 40 67 (noodgevallen)
Epaul@focusoptiekeine.be

.

OPENINGSUREN

MaandagGesloten
Dinsdag9u-12u30 en 14u-19u
Woensdag9u-12u30 en 14u-19u
Donderdag9u-12u30 en 14u-19u
Vrijdag9u-12u30 en 14u-19u
Zaterdag9u-12u30 en 14u-18u
ZondagGesloten

Oh hallo daar 👋
Wat leuk dat je hier even rondkijkt

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwtjes?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief & lees het als de eerste

Wij spammen niet! Lees onze [link]privacy beleid[/link] voor meer info.